-->

Ősi idegenek - A hüllők

Ősi idegenek - A hüllők / 8. évad - 5. rész

A hüllő idegenek a sci-fi kultúra részei, H.P. Lovecraft valúziaiakról szóló történeteitől a Star Trek Kardassziai emberein át egészen a Visitors (V, mint veszélyes) című televíziós sorozatban a Földre látogató lényekig. De vajon a hüllőszerű lényekról szóló ősi mítoszok bízonyítékot szolgáltatnak arra, hogy többről van szó, mint a modern kultúra termékéről?

Kígyólényekről szóló legendákkal találkozhatunk minden kontinensen. A Biblia, a Korán, és a Nag Hammadi kódexek néven ismert ősi szövegek mindegyike tartalmaz leírásokat hüllő lényekről, akik kölcsönhatásban álltak az emberekkel.

Közép- és Dél-Amerikában az emberek a tollas kígyó istent imádják, akit Kulkukannak vagy Quetzalcoatlnak hívnak. Indiában a Nágák félig ember, félig hüllő istenek, akik egy Patala nevű helyen élnek a föld alatt. Kínában és Japánban számos császár állította, hogy sárkányok leszármazottai. Lehetséges, hogy ezek a történetek valós hüllő lényekről szólnak, akikkel az emberek valóban találkoztak a múltban a világ minden táján?


Következő rész Következő bejegyzés
Előző rész Previous Post